Museum-werf


De Historische Scheepswerf Wolthuis is een werkend museum. Dat wil zeggen dat alle machines op de werf werken en er dus ook een schip gebouwd kan worden en via de dwarshelling te water gelaten kan worden. Onze vrijwilligers laten dat dan ook graag zien aan de bezoekers.

Wij bieden u de volgende onderdelen:

WERKENDE WERF
Tijdens uw bezoek kunt u zien hoe onbezoldigde vrijwilligers hun kennis en kunde aanwenden bij bijvoorbeeld het restaureren van schepen, het klinken, het smeden van allerlei voorwerpen en het maken van metaalconstructies in opdracht van derden.

MUSEUM
De permanente expositie op de werf toont u hoe een schip in vroeger tijden werd gebouwd.
Aan de hand van tekstborden, geluiden en werktuigen kunt u dit proces volledig volgen. Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe zwaar het is om de slingerpons en beweging te krijgen of aan het grote wiel van de spantenbuiger te draaien.

COLLECTIE
Het museum heeft een grote collectie aan machines en werktuigen,
Lees meer . . . . . . . .

EXPOSITIE
In het Bezoekerscentrum van de werf is een expositie met schilderijen van “Zee en Wad” van Swanny Beukema. Ze is autodidact en schildert sinds 2001, daartoe aangezet door haar partner Theo Leijdekkers, professioneel beeldend kunstenaar. Beukema exposeert haar werk regelmatig in galerieën in Nederland en Duitsland.